Održana konferencija za novinare povodom aktuelne situacije na Vasovoj vodi

Učesnici konferencije za novinare

Danas je u prostorijama Ekološkog pokreta ,,OZON“ upriličena konferencija za novinare na kojoj je predstavljen Izvještaj o predmetu ,,Regionalna sanitarna deponija na lokaciji Vasova voda“ i još jednom upućen javni apel da se otpočne sa sanacijom Vasove vode i poštovanjem Zakona o upravljanju otpadom.
Na konferenciji su govorili predstavnici mještana Beransela i građana Berana Jovan Lončar i Gojko Cimbaljević, predstavnik Eparhije Budimljansko-Nikšićke, protosinđel Nikifor Milović, g-din Božidar Vučinić, iz Eko Montenegro, autor Studije o izboru lokacije i Aleksandar Perović, izvršni direktor Ekološkog pokreta ,,OZON“.
Učesnici konferencije su ukazali da je trenutno stanje na neuređenom odlagalištu otpada na Vasovoj vodi neodrživo i da je obzirom na dokazanu činjenicu da postoji eliminatorni faktor za izgradnju regionalne sanitarne deponije na ovoj lokaciji, a to je blizina rijeke Lim, neophodno uraditi reviziju cjelokupne dokumentacije i identifikovati učinjene propuste u proceduri.
Izvještaj o predmetu koji je uradio Ekološki pokret ,,OZON“ možete preuzeti na strani Učestvuj i Odlučuj u rubrici Informacije i Izvještaji ili sa linka:
Web kliping:

Vijesti on-line:
DAN on-line:
Pobjeda on-line:
Pres kliping:

DAN 06.05.2011

Pobjeda 06.05.2011

Vijesti 06.05.2011

Postavi komentar