Održano predavanje o šumama

Sa predavanja u O.Š. ,,Ratko Žarić"

Ekološki pokret ,,OZON“ je danas u okviru kampanje ,,Ekološka nit koja nas spaja“ održao prezentaciju ,,Šume Crne Gore“ za učenike OŠ ,,Ratko Zarić“ iz Nikšića.

Nakon pozdravne rijeci Milana Koraća, rukovodioca Sektora za urbanu ekologiju i edukaciju, Milica Vujačić, rukovodilac Ozonovog Sektora za monitoring i zšstitu biodiverziteta  upoznala je prisutne sa važnosti šumskih kompleksa, stavivši akcenat na nacionalne parkove.

Obzirom da je 2011. godina od strane UN proglasena Međunarodnom godinom šuma, ukazano je i na neohodnost održivog upravljanja ovim prirodnim resursima i sprečavanja bespravne i neplanske sječe koja je bila izražena pojava u prethodnim godinama.
Predavanje o šumama Crne Gore je prva u nizu aktivnosti koje ce u okviru ove kampanje realizovati Ekološki pokret ,,Ozon“. U planu su još panel diskusija nas temu ,,Ekološka drzava Crna Gora 20 godina od proglašenja- gdje smo danas? “ i akcija čišćenja dijela  korita i obale rijeke Zete.
Kampanju ,,Ekološka nit koja nas spaja“ pokrenulo je Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa grupom organizacija civilnog društva koje djeluju u oblasti zaštite i unapređenja životne sredine sa ciljem da animira široku javnost.
Ekološki pokret ,,Ozon“ je administrator dijela sredstava namjenjenih za realizaciju kampanje a sve aktivnosti naše ogranizacije se realizuju na volonterskoj osnovi.

Advertisements

2 thoughts on “Održano predavanje o šumama

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s