Učestvuj i Odlučuj


Ekološki pokret ,,OZON“ u okviru realizacije projekta ,,Evropsko Partnerstvo za Lokalne Zelene Agende“ (European Partnership for Local Green Agendas), a skladu sa svojom misijom želi i servisom za građane simboličnog naziva ,,Učestvuj i Odlučuj“ olakšati zainteresovanoj javnosti učešće u procedurama vezanim za donošenje odluka u oblasti životne sredine.

Nadamo se da će dostupnost materijala sa ovog mjestu u budućem periodu usloviti i povećanje interesovanja javnosti i kvalitet javnih rasprava.

Potrudićemo se da na ovom mjestu javnosti budu dostupni svi relevantni dokumenti iz oblasti životne sredine, od zakona i podzakonskih akata do strateških planova, različitih studija i izvještaja.

Servis ,,Učestvuj u Odlučuj“ naša je podrška i implementaciji Zakona o potvrđivanju Konvencije o dostupnosti informacija, učešću javnosti u donošenju odluka ipravu na pravnu zaštitu u pitanjima životne sredine, kao i radu ARHUS Centra koji uz podršku OSCE misije u Crnoj Gori, od aprila 2011. godine, funkcioniše u okviru Agencije za zaštitu životne sredine.

Nadamo se da će naša web prezentacija biti dovoljno inspirativna i za predstavnike medija, te da će civilno društvo i ubuduće biti aktivan akter kada su odluke koje se tiču kvaliteta života sadašnjih i budućih generacija u pitanju.

Projekat Evropsko Partnerstvo za Lokalne Zelene Agende realizuje se u Makedoniji, Albaniji i Crnoj Gori i traje od marta 2010- decembra 2011. godine. Projekat realizuju organizacije civilnog društva KOCKA iz Skoplja, EDEN iz Tirane, Ekološki pokret ,, OZON“ iz Nikšića i Milieukontakt International iz Amsterdama, koji je i nosilac projekta.Projekat Evropsko Partnersvo za Lokalne Zelene Agende (European Partnership for Local Green Agendas) je podržan od strane Evropske Komisije kroz IPA 2008, program ,,Podrška razvoju civilnog društva- Partnerske akcije“ (Civil Society Facility -Partnership Actions).


Advertisements

One thought on “Učestvuj i Odlučuj

  1. Bravo za OZON na ovaj način projekat Zelena agenda nastavlja svoj život.
    Čestitam Vam dragi prijatelji i očekujem od Vas da me slobodno pozovete na sve akcuje koje planurate u budućnosti.
    Stevan

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s