Zeleni telefon

Udruženje građana ,,OZON“ Nikšić i novoformirani ekološki pokret ,,Ekoskop“, koga čini više nevladinih organizacija iz različitih oblasti djelovanja, počeće sa realizacijom projekta ,,Zeleni telefon“. U tu svrhu aktiviran je broj 069 981 981 koji će biti dostupan svakog radnog dana u periodu od 9-13h.

Projekat je osmišljen kao javni servis za građane, t.j. otvorena linija na kojoj će moći da predoče ekološke nepravilnosti iz svog okruženja a koje će kasnije biti proslijeđene na adrese nadležnih institucija i predstavlja doprinos NVO ,,Ozon“ radu nove koalicije.

U toku naredne nedjelje NVO ,,Ozon“ će održati radionicu ,,Vodič za rad zelenog telefona“ za članove koalicije .

Ovaj potez NVO ,,Ozon“ u skladu je sa politikom Udruženja da u 2009. godini aktivno učestvuje u svim inicijativama čiji je cilj zaštita i unapređenje životne sredine u najprostranijoj opštini u Crnoj Gori.

Važno je napomenuti da je u dosadašnjem djelu godine NVO ,,Ozon“ aktivno učestvovala u implementaciji LEAP-a u djelu edukacije, realizovala akciju čišćenja dijela i korita i obale rijeke Bistrice zajedno sa Agencijom za lokalnu demokratijui Službom menadžera opštine Nikšić, sarađivala sa eko-sekcijama osnovnih škola, trenutno se relizuje projekat Škola urbane ekologije namjenjen punoljetnim Nikšićanima, a NVO ,,Ozon je stalno javno angažovana i medijski prisutna i kroz redovno izdavanje elektronskog biltena ,,Ekolog“.

Plan NVO ,,Ozon“ je da se u budućnosti pozicionira kao organizacija nacionalnog karaktera sa sjedištem u Nikšiću, kako bi i dalje aktivno učestvovali u unapređenju stanja životne sredine i jačanju kapaciteta lokalnih pokreta i građanskih inicjativa što su takođe ciljevi Udruženja.

Postavi komentar