Pres povodom završetka istraživanja ,,Ekološki otisak“

Detalj sa presa u Arhus centru Nikšić

Ekološki pokret ,,OZON“ upriličio je u prostorijama Arhus centra Nikšić konferenciju za novinare povodom završetka istraživanja ,,Ekološki otisak građana Nikšića“, realizovanog u okviru projekta ,,Ja volim moj Nikšić, a ti?“.

Istraživanje koje su sproveli naši volonteri Slavica Zorić, Aleksandra Gvozdenović i Duško Vujačić, urađeno je na reprezentativnom uzorku od 1.000 ispitanika i po sistemu terenskog rada, dok je metodologija koja je korišćena razvijena na Fakultetu za primjenjenu ekologiju ,,FUTURA“ u Beogradu.

Rezultati istraživanja su veoma alarmantni jer se ispostavilo, ovom kvantitativnom metodom koja pokazuje koliko racionalno koristimo lokalne resurse, da građanima Nikšića u prosjeku treba pet planeta za način života koji vode.

Brojnim predstavnicima medija rezultate istraživanja predstavili su članovi projektnog tima Milan Korać, koordinator i Biljana Kecojević, asistent a na presu su bili prisutni i volonteri koji su realizovali istraživanje.

Nakon završetka zvaničnog dijela konferencije, predstavnici sedme sile izvukli su 20 anketnih formulara, sa imenima naših sugrađana kojima su podijeljeni promotivni materijali projekta ,,Ja volim moj Nikšić, a ti?“ i ekološki cegeri sa porukom ,,Sačuvajmo Crnu Goru“.

Aleksandra sa nagrađenom sugrađankom

Duško i Aleksandra uručuju poklone

Slavica uručuje nagradu jednom od anketiranih građana

Članovi projektnog tima i volonterkog kluba dostavili su poklone nagrađenim sugrađanima na kućne adrese  i iskoristili priliku da ih upoznaju sa rezultatima istraživanja u kom su učestvovali.

Projekat ,,Ja volim moj Nikšić, a ti?“ pobijedio je na Konkursu za nevladine organizacije koje se bave zaštitiom životne sredine koje je raspisala Pivara Trebjesa, članica StarBev grupe.


Materijali za preuzimanje:

Prezentacija za Press EO

Saopstenje za javnost-Istraživanje EO

Press clipping

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s