ODRŽANA INTERNACIONALNA KONFERENCIJA O ODRŽIVOM RAZVOJU

Detalj sa Konferencije

Ekološki pokret ,,OZON“ u partnerstvu sa organizacijama civilnog društva Milieukontakt International (Holandija), KOCKA (Makedonija) i EDEN (Albanija) u subotu 17 i nedjlelju 18. decembra u hotelu ,,City“ u Podgorici organizovao je Internacionalnu konferenciju ,,Održivi razvoj i dobro upravljanje na lokalnom nivou u Zemljama Zapadnog Balkana“.

Konferencija je bila završna aktivnost projekta ,,Evropsko Partnerstvo za Lokalne Zelene Agende“ koji se u Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji realizovao u periodu od 1.marta 2010 godine.

Na konferenciji na kojoj su sem učesnika projekta prisustvovali i predstavnici lokalnih uprava u kojima se realizovale aktivnosti,  predstavljeni su ostvareni rezultati i akcije.

Projektni tim Ozona i Podpredsjednik Opštine Mojkovac g-din Stevan Grdinić,  predstavili su solarni sistem urađen u okviru lokalne akcije na arheološkom lokalitetu Brskovo, kao i brošuru koja će doprinijeti turističkoj promociji Mojkovca.

Ozon tim je predstavio i rezultate Istraživanja povodom 20 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, koje je sprovedeno u svim opštinama u Crnoj Gori na reprezentativnom uzorku od 1.000 ispitanika/ca.

Timovi Kocke i EDEN-a sa predstavnicima lokalnih zajednica predstavili su lokalne akcije iz Makedonije, odnosno Albanije.

Koordinator projekta Igor Slakovski, iz Milieukontakt International upoznao je prisutne sa internet prezentacijom na kojoj je moguće upoznati se sa metodologijom Zelena Agenda, i predstavio publikaciju ,,Instrumenti za dobro upravljanje”, koju je moguće preuzeti I sa naše stranice (publikacije).

Drugog dana održana je radionica na kojoj je rađeno na budućim aktivnostima mreže Zelena Agenda, kao i planovima za unapređenje saradnje sa lokalnim zajednicama u kojima je rađena Zelena Agenda.

Projekat je finansijski podržala EU kroz IPA 2008, Program podrške civilnom – Podrška partnerskim akcijama,,Životna sredina, energetska efikasnost, zdravlje i zaštita na radu“.

Materijali za preuzimanje:

Istraživanje_Kompletna komparacija

Good Governance Toolkit

Presentation EPLGA

Соработка на локалната власт иневладиниот сектор 1- Љупка Вевчани

Соработка на локалната власт иневладиниот сектор 1eng

Good Governance GA-Radovis-final

final MOJKOVAC Facts sheet

final DELCEVO EU PARK Facts sheet

final VEVCANI INFO CENTER AND SOUVENIERS STAND POST Facts sheet

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s