Održana radionica o programu prekogranične saradnje u Mojkovcu

Učesnici radionice sa g-dinom Stevanom Grdinićem, potpredsjednikom opštine Mojkovac

Ekološki pokret ,,OZON“, u okviru projekta Evropsko Partnerstvo za Lokalne Zelene Agende, koji se realizuje u Makedoniji, Albaniji i Crnoj Gori, a u partnerstvu sa Milieukontakt International iz Amsterdama, Kockom iz Skoplja i EDEN iz Tirane, i uz finansijsku podršku EU, organizovao je radionicu ,,Jačanje kapaciteta lokalne uprave za korišćenje fondova EU – program prekogranične saradnje“, koju je održala Milica Kovačević, Predsjednica UO Centra za demokratsku tranziciju uz podršku projektnog trenerskog tima.

Radionica je bilja namjenjena razradi konkretne projektne ideje i bila je nastavak ranije održane radionice o pisanju projekata za fondove EU, koja je takođe bila dio istog IPA projekta.

Projektni tim je razgovarao sa g-dnom Stevanom Grdinićem, potpredsjednikom opštine Mojkovac nadležnom za saradnju sa NVO i sprovođenje Zelene Agende opštine Mojkovac, o dinamici realizacije pilot projekta koji će takođe biti finansiran od sredstava iz projektnog budžeta, a učesnike radionice je posjetio i g-din Dejan Medojević, Predsjednik opštine Mojkovac.

Detalj sa jalovišta u Mojkovcu

Predstavnici Ekološkog pokreta ,,OZON“ su iskoristili boravak u Mojkovcu i za razgovor oko aktuelne situacije na jalovištu, gdje smo imali priliku da fotoaparatom ovjekovječimo zanimljiv način ekološkog aktivizma, na koji su najmlađi stanovnici ove opštine podsjetili na važnost saniranja ovog značajnog prostora.

Projekat je finansijski podržan u okviru IPA 2008 Program podrške civilnom društvu: Podrška partnerskim aktivnostima „Životna sredina, energetska efikasnost, zdravlje i bezbijednost na radu“.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s