Nova organizaciona struktura

Ekološki pokret ,,OZON“ je u cilju povećanja efikasnosti i produktivnosti svog rada, a na predlog Aleksandra Perovića, izvršnog direktora dobio novu organizacionu strukturu. Predlog je utemeljen na analizi stanja u oblasti zaštite životne sredine, te projekcije u kom će dijelu  nevladine organizacije koje se bave zaštitom životne sredine imati najznačajniju ulogu u procesu integracija u EU, sa akcentom na fazu Pregovora.

Ovim potezom želimo potvrditi opredjeljenost na ozbiljan i profesionalan rad i svoju posvećenost radu u okviru civlnog sektora, na način na koji se to očekuje od nevladinih organizacija.

Novine u radu su Arhus Centar Nikšić, koji će imati regionalni karakter za sjever Crne Gore, i koji će biti podrška implementaciji Arhuske konvencije u Crnoj Gori i regionu i u okviru koga će se raditi na jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva i građana/ki za učešće u donošenju odluka iz oblasti životne sredine, te Sektor za monitoring primjene zakona i politika iz oblasti životne sredine, koji će našoj organizaciji dati ,,watchdog“ karaktet i koji će imati ulogu da prati dešavanja i na nacionalnom i na lokalnom nivou.

Sektor za regionalnu i međunarodnu saradnju i dalje će biti okrenut radu na projektima koji su finasirani iz fondova EU, organizovanju studijskih posjeta i razmjena dobrih praksi.

Volonterski klub je ovom organizacionom podjelom dobio veći značaj, zbog prepoznavanja važnosti uključivanja mladih ljudi i omogućavanju da njihova kreativnost dođe do izražaja.

Volonteri/ke će u narednom periodu dobiti mogućnost da u većoj mjeri utiču na politiku organizacije, ali i da budu uključeni u projektne timove.

Humanitarna sekcija ,,Zeleno srce“ će i dalje nastaviti da pomaže onima kojima je to potrebno, a za njene aktivnosti biće odgovoran Predsjednika/ca Upravnog Odbora.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s