Komentari na nacrt Koncesionog akta za regionalnu sanitarnu deponiju u Beranama

Slika Iz janura 2011 (Arhivski snimak)

Ekološki pokret ,,OZON“ uputio je svoje komentare na nacrt Koncesionog akta za regionalnu sanitarnu deponiju u opštini Berane.

Ovo je još jedna javna rasprava u kojoj smo pokušali ukazati na neophodnost unapređenja i samog organizacionog segmenta, te očiglednu potrebu za dodatnim inicijativama organizatora na lokalnom nivou oko obavještavanja i uključivanja javnosti u donošenje odluka.

Ukoliko se želi na suštinski način primjenjivati Arhuska konvencija, svakako nije dovoljno okačiti javni poziv sa jednim od ukupno sedam priloga na internet prezentaciji.

Ekološki pokret ,,OZON“ će uraditi i Studiju slučaja kršenja Arhuske konvencije koja će biti poslata na domaće i međunarodne relevantne adrese u kom će se poseban akcenat staviti na drugi stub, odnosno na opstrukcije učešća javnosti u donošenju odluka koje smo identifikovali kroz praksu i gdje će slučaj neuređenog odlagališta otpada Vasova voda imati značajan prostor.

U ponedjleljak 10.10.2011. uputili smo i dopis Sekretarijatu za uređenje prostora i zaštitu životne sredine opštine Berane u kom smo pozvali ovaj nadležni organ lokalne uprave da donose akt o zabrani daljeg odlaganja raznih vrsta otpada na nelegalnoj deponiji opasnog otpada na Vasovoj vodi, jer se ovaj problem nakon dokaza da je na tom prostoru, koje je bliže od 500 m od rijeke Lim i na kom se nalazi više vodoizvorišta, odlagan i medicinski i životinjski otpad, tako suštinski treba tretirati.

Materijal za preuzimanje:

Komentari na Koncesioni akt_OZON

Dopis Sekretarijatu UPP_ZŽS

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s