Volonterski klub obilježio Dan učitelja sa malim ekolozima posjetom Krupačkom jezeru

Detalj sa izleta (foto: Duško Vujačić)

Ekološki pokret ,,OZON“ u saradnji sa malim ekolozima O.Š. ,,Olga Golović“, koje edukuje prof. Nadja Lalatović, u cilju obilježavanja 5.oktobra – Dana učitelja, organizovao jednodnevni izlet na Krupačko jezero

Koordinatori Ozonovog volonterskog kluba Aleksandra Gvozdenović i Duško Vujačić upoznali su male ekologe sa osnovnim pojmovima koji se koriste u oblasti ekologije, o uticaju čovjeka na zagađenje vazduha, zemljištu, o primjeni pesticida, o njegovoj degradaciji, kao i o izlivanju štetnih materija u vode.

Kroz interaktivno predavanje prilagođeno uzrastu pričalo se i o vodama, o Krupačkom jezeru i njegovim karakteristikama: dubini, dužini, površini, dužini brane, o vrelima koja prihranjuju jezero, njegovoj temperaturi, turističkim i ribolovnim potencijalima, biljnom svijetu u neposrednoj okolini jezera.

Ovo je bila druga samostalna aktivnost našeg Volonterskog kluba u toku ove godine, čime smo pokazali da je itekako potrebno razvijati i ovaj segment u radu organizacije.

Posjetom Krpučakom jezeru nastavlejna je i saradnja sa prof. Nađom Lalatović, koja je bila polaznica I generacije Škole urbane ekologije.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s