Okruglim stolom o radioaktivnom otpadu završen program Škola Ekološkog Aktivizma

Detalj sa okruglog stola

Okruglim stolom na temu ,,Radioaktivni otpad – izazovi u primjeni zakona i propisa“, koji je održan u hotelu ,,Podgorica“ završen je program Škola Ekološkog Aktivizma, koji su od kraja marta tekuće godine realizovali OEBS misija u Crnoj Gori i Ekološki pokret ,,OZON“.  Bio je to 4 u nizu okruglih stolova koji su otvorili aktuelne teme i čiji je cilj bio aktivnije uključivanje javnosti u donošenje odluka iz oblasti životne sredine.

Nakon pozdravnih riječi koje su imali g-din Loyd Tudyk, šef sektora Demokratizacije Misije OEBS u Crnoj Gori, g-đica Ivana Vojinović, pomoćnik Ministra za životnu sredinu, g-đica Daliborka Pejović, direktorica Agencije za zaštitu životne sredine tematsku prezentaciju održao je g-din Tomislav Anđelić, načelnik Odjeljenja za zaštitu od zračenja i monitoring, JU ,,Centar za eko-toksikološka ispitivanja“.

U diskusiji koja je uslijedila ruiječ su imali i g-din Zoran Begović, pomoćnik Ministra unutrašnjih poslova, g-din Dragan Asanović, pomoćnik direktora Agencije za zaštitu životne sredine, g-đica Vesna Zarubica, glavni ekološki inspektor, g-đa Nataša Kovačević, NVO Green home, g-đa Lazarela Kalezić, iz Glavnog grada, g-din Slavko Radonjić, koordinator Komisije za ocjenu ispunjenosti uslova lokacije za licenciranje skladišta radioaktivnog otpada.

Moderator okruglog stola bio je Aleksandar Perović, izvršni direktor E.P. ,,OZON“

Kao zaključci su se izdvojili:

– Neophodnost dobre komunikacije i saradnje nadležnih institucija uz uvažavanje evropskih standarda, kada je ova oblast u pitanju;

– Bolja informisanost široke javnosti o ovoj važnoj temi;

– Poštovanje zakonskih procedura koje se tiču prostorno planske dokumentacije i strateške procjene uticaja na životnu sredinu;

Materijali:

Agenda_PG

Tematska prezentacija_Skladiste RAO_CETI

Web kliping:

Pres kliping:

      

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s