Održan okrugli sto: ,,Elementarne nepogode i čvrsti otpad kako uticati“

Sa okruglog stola na Cetinju

U okviru programa Škola ekološkog aktivizma u četvrtak 21. 04.2011. godine u sali cetinjske Gradske kafane održan je okrugli sto na temu ,,Elementarne nepogode i čvrsti otpad – kako uticati?“. Moderator je bio Aleksandar Perović, izvršni direktor Ekološkog pokreta ,,OZON“ koji u saradnji sa OSCE misijom u Crnoj Gori realizuje projekat.

Nakon pozdravnih riječi Ivane Marković iz OSCE misije u Crnoj Gori, Ivane Vojinović, pomoćnice Ministra za životnu sredinu, Zorana Perovića, iz Ministarstva unutrašnjih poslova i Javne uprave, Daliborke Pejović, direktorice Agencije za zaštitu životne sredine, tematsku prezentaciju održao je mr Luka Mitrović, direktor Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore.

Nakon prezentacije u diskusiji dat je osvrt na poslednja iskustva vezana za poplave kako prijestonice Cetinja tako i drugih kritičnih tačaka u Crnoj Gori.

Kao glavni zaključak izdvojila se potreba stalnog usavršavanja i jačanja kapaciteta nadležnih institucija, unapređenje međusektorske saradnje ali i veća informisanost građana o ponašanju u vanrednih situacijama.

Akcija čišćenja lokaliteta Ševrlja

Uoči okruglog stola u organizaciji OSCE misije u Crnoj Gori i prijestonice Cetinje upriličena je akcija čišćenja na lokalitetu Ševrlja u kom su pored organizatora učestvovali i Ambasador Šarunas Adamovičijus, šef misije, Aleksandar Bogdanović, gradonačelnik, članovi eko sekcije cetinjske Gimnazije, zaposleni u Agenciji za zaštitu životne sredine i polaznici i organizatori Škole ekološkog aktivizma.

Prikupljeno je 200 kesa različitih vrsta čvrstog otpada, koji je transportovan na deponiju u Podgorici.

Materijali:

Agenda_Cetinje

Pres kliping                

    

DAN 22.04.2011.

Vijesti 22.04.2011.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s