Počela Škola Ekološkog Aktivizma

Nikšić- U četvrtak, 31.03.2011. godine, u nikšićkom hotelu ,,Onogošt“ organizovan je prvi od četiri u nizu okrugla stola koje će Ekološki pokret ,,OZON“ i OSCE misija u Crnoj Gori realizovati u okviru programa Skola Ekološkog Aktivizma za 2011. godinu.

Okrugli sto na temu ,,Regionalne sanitarne deponije – pravovremeno ili privremeno rješenje“ otvorio je Ambasador OSCE misije u Crnoj Gori g-din Šarunas Adamovičijus koji istog dana bio u zvaničnoj posjeti opštini Nikšić.

 

Sa okruglog stola

Nakon uvodnih riječi g-dina Siniše Stankovića, pomoćnika Ministra za komunalni razvoj, g-đice Daliborke Pejović, direktorice Agencije za zaštitu životne sredine i Aleksandra Perovića, direktora Ekološkog pokreta ,,OZON“, uslijedile su prezentacije nadležnih institucija sa državnog i lokalnog nivoa.

 

Učesnici okruglog stola o regionalnim sanitarnim deponijama

Prezentacije g-dina Dragana Asanovića, pomoćnika direktora Agencije za zaštitu životne sredine, g-dina Siniše Stankovića i g-đe Mirjane Kosović, direktorice ,,Budoš“ d.o.o. otvorile su diskusiju u kojoj su i polaznici programa pokazali izuzetnu informisanost i poznavanje materije.

I ovog puta bilo je govora o aktuelnim problemima u Beranama i Kotoru, pa je opet ukazano da se mišljenje javnosti i agrumenti moraju uvažavati ukoliko se zaista želi unaprijediti postojeće stanje i poštovati EU direktive.

Zaključci:

1)      Obzirom da je prepoznata neophodnost revizije Strateškog master plana za upravljanje otpadom potrebno je analizirati održivost ponuđenih rješenja i uzeti u obzir u međuvremenu potvrđena savremena dostignuca u ovoj oblasti za njenu implementaciju

2)      Uloziti dodatne napore da se na lokalnom nivou stvore potrebni preduslovi za uspjesnu primjenu vazecih zakona

3)      Misljenje javnosti mora biti vazan dio u kreiranju politika vezanih za upravljanje otpadom kao i u reviziji aktuelnih strateskih i akcionih planova

 

MATERIJALI:

Agenda

Program Škola Ekološkog Aktivizma za 2011

PRES KLIPING

DAN_01.04.2011

Vijesti_02.04.2011

Pobjeda_01.04.2011

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s