Saopštenje za javnost

Nikšić, 23/02/2011

R.b. 22-11

Ekološki pokret ,,OZON“ pozdravlja izjavu Premijera dr Lukšića, datu prilikom zvanične posjete opštini Berane, da će poštovati preporuke međunarodnih institucija vezanih za regionalnu sanitarnu deponiju za opštine sa sjevera Crne Gore.

Nadamo se da je to najava odustajanja od postojećeg rješenja regionalne sanitarne deponije za 4 opštine na lokaciji Vasova voda koje nije dobilo podršku međunarodnih institucija, prije svega Evropske investicione banke (EIB) i nije u skladu sa javnim interesom.

Apelujemo na Premijera, imajući u vidu važnost što skorije sanacije Vasove vode, da naloži reviziju postojeće dokumentacije i inicira sastanak sa predsjednicima 7 opština sa sjevera za koje je EIB dala preporuku za izgradnju zajedničke sanitarne deponije kako bi se otpočeli razgovori o dobijanju podrške lokalnih parlamenata za mnogo bolju opciju i sa ekološkog i sa ekonomskog aspekta od trenutno ponuđenih.

Takođe pozdravljamo i najavu da će mještani MZ Beransela dobiti zvaničan odgovor na njihov dopis, što je nešto na što ima pravo i što zaslužuje svaki građanin koji izkaže interesovanje za dobijanje informacija a što je u prethodnom periodu, makar kada je komunikacija vezana za Vasove vode, često izostajala, a o čemu svjedoči i naše negativno iskustvo.

Nadamo se da će i na naš dopis stići zvaničan odgovor i komentar predočinih nepravilnosti i ponuđene alternative, te da će problem nepravilnog odlaganja raznih vrsta otpada biti uskoro riješen u svim opštinama u Crnoj Gori.

Ekološki pokret OZON

 

 

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s