Saopštenje za javnost

Nikšić, 21/02/2011

Ekološki pokret ,,OZON“ Nikšić je danas uputio zvaničan dopis premijeru dr Lukšiću u kom ga pozivamo da u skladu sa svojim nadležnostima doprinese prevazilaženju postojećeg problema vezanog za nelegalno odlagalište otpada u Vasovim vodam, opstina Berane.

U dopisu su navedeni sve indentifikovane nepravilnosti i ponudjena alternativa, te spremnost na aktivni doprinos pronalasku naboljeg rješenja uz očuvanje javnog interes, poštovanje zakona i prava građana.

Nakon nedobijanja zvaničnih odgovora na dopise Jovici Zecevicu, koordinatoru projekta, upucenog 27.januara i Siniši Stankoviću, pomoćniku Ministra za komunalni razvoj, upućenog, 9. februara, a želeći da do kraja ispoštujemo hijerarhijska pravila, odlučili smo da uz saglasnost Savjeta MZ Beranselo i g-dina Božidara Vučinića, iz Eko Montenegro, na argumentovan način upoznamo Premijera sa hronologijom dešavanja vezanim za Vasovu vodu, uočenim problemima i mogućim kvalitetnijim i prihvatljivijim rješenjima, te ponudimo postojeće kapacitete za prevazilazenje postojece neodržive situacije.

Smatramo da bi ovakav način uključivanja javnosti u donošenje odluka, u kom se vodilo računa o preciznosti od korišćene terminologije do ponuđene alternative sa boljim ekološkim i ekonomskim parametrima, te zajedničkom stavu Savjeta MZ Beranselo, autora Studije o izboru lokacije i Ekološkog pokreta ,,Ozon“, trebao poslužiti kao primjer zainteresovanosti građana za očuvanje javnog interesa i nadamo se da će Premijer dr Lukšić, opravdati javno obećanje o kvalitetnoj saradnji sa civilnim sektorom.

Nadamo se da će ovaj dopis imati efekta i da će Vlada konačno prepoznati neophodnost preuzimanja odgovornosti za rješavanje postojeće situacije vezane za primjenu Zakon o upravljanju otpadom.

Ekološki pokret ,,OZON“

Materijali:

Dopis Premijeru dr Lukšiću

Pregled razlika u mjerenju od Studije za izbor lokacije

Pres kliping:

Večernje Novosti 22.02.2011.

DAN 22.02.2011

 

 

 

 

 

 

 

Web kliping:

Vijesti on-line:

http://www.vijesti.me/vijesti/ekoloski-pokret-ozon-pozvao-luksica-da-pomogne-clanak-7578

RTVCG

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/ekologija/38896-poziv-luksicu-da-pomogne.html

PCNEN:

http://www.pcnen.com/detail.php?module=2&news_id=52805


Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s