Učešće na XV sjednici SO Nikšić

Aleksandar Perović

Aleksandar Perović, direktor NVO OZON učestvovao je na XV Sjednici SO Nikšić, putem instituta ,,Prazna stolica“ zbog zainteresovanosti Udruženja oko prezentovanja 7. tačke dnevnog reda ,,Informacije o realizaciji plana upravljanja otpadom na teritoriji opštine Nikšić za period septembar 2009-septembar 2010 sa predlogom ocjena i zaključaka“.

Kako je u Informaciji između ostalog konstatovano da su imovinsko pravni odnosi još uvijek prepreka za početak aktivnosti oko izgradnje regionalne sanitarne deponije za Nikšić, Plužine i Šavnik, smatrali smo da će diskusija oko probijanja najavljenih termina i važnih tema kao što su eventualni negativni uticaj na podzemne voda ili visina nadoknade za okolna domaćinstva biti zanimljivi za odbornike, međutim to nije bio slučaj. Informacija je jednoglasno usvojena.

Direktor Ozona je iskoristio mogućnost za izlaganje i izrazio svoje razočarenje nezainteresovanošću za ovu temu, ako se zna da je problem otpada jedan od najvećih izazova društva. Perović je apelovao na odbornike da se u narednom periodu aktivnije bave temama iz oblasti životne sredine, ukazao na spremnost Ozona da bude partner za rešavanje svih postojećih problema, i iskazao riješenost organizacije da koristi mogućnost kandidovanja za ,,Praznu stolicu“ kada god na dnevnom redu budu teme iz oblasti našeg djelovanja, kako bi na taj način djelovali inspirativno i uticali da se oko ekoloških tema razvije argumentovana diskusija.

Prilika je iskorišćena da se zainteresovanim odbornicima podjeli 10 primjeraka publikacije ,,Stanje životne sredine u opštini Nikšić – opasnosti i mogućnosti“, rađene uz podršku OEBS misije u Crnoj Gori, kako bi eventualno u budućnosti imali bolju sliku trenutnog stanja i mogućnosti za unapređenje.

Ovo je bio prvi put da predstvanici Ozona koriste mogućnost ,,prazne stolice“ u nikšićkom parlamentu.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s