NOVI SLUŽBENI NAZIV

Poštovani posjetioci,

obavještavamo vas da je Skupština naše organizacije na današnjoj Sjednici jednoglasno podržala predlog  da se službeni naziv promjeni u Ekološki pokret ,,OZON“ . Takođe, na istoj Sjednici usvojen je i novi Statut sa precizno definisanim ciljevima i organima upravljanja i predlog nove organizacione strukture.

Ekološki pokret ,,OZON“ će djelovati kroz Sektor za javni angažan i ekološki aktivizam, Sektor za regionalnu i međunarodnu saradnju, Sektor za urbanu ekologiju i edukaciju i Sektor za monitoring i zaštitu biodiverziteta. U okviru udruženja i dalje će funkcionisati Volonterski klub i humanitarna sekcija Zeleno srce.

Na ovaj način potvrđuje se opredjeljenje organizacije da djeluje na nacionalnom nivou i bude aktivno uključena u donošenje odluka iz oblasti životne sredine u svim opštinama u Crnoj Gori.

Smatramo da ćemo kao Ekološki pokret uspjeti stvoriti široki front institucija i pojedinaca iz civilnog društva koji će svojim aktivizmom doprinijeti suštinskom ostvarenju ustavnog opredjeljenja ekološke države, razvoju demokratije i kvaliteta procesa Evropskih integracija, te biti značajan akter u donošenju odluka i planova vezanih za životnu sredinu i upravljanju prirodnim resursima kojim raspolažemo.

Planirano je da se u toku 2011. godine organizacija značajno omasovi i da se u skladu sa potrebama otvori nacionalna kancelarija u Podgorici.

Svi dokumenti će nakon potvrde od strane Ministarstva unutrašnjih poslova biti dostupni na zvaničnoj internet prezentaciji, što je u skladu sa opredjeljenjem udruženja da rad bude maksimalno transparentan.

Vijesti 03.02.2011

DAN 01.02.2011

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s