Održana javna tribina za dokument ,,Stanje životne sredine u opštini Nikšić – Opasnosti i mogućnosti“

Obrađivači i stručni konsultanti

Danas je u nikšićkom hotelu ,,Onogošt“ u organizaciji Udruženja građana ,,OZON“ održana javna tribina za dokument ,,Stanje životne sredine u opštini Nikšić – Opasnosti i mogućnosti“ koji je rađen uz podršku OEBS misije u Crnoj Gori.

Javnoj tribini su prisustvovali zainteresovani građani, predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine, Službe za zaštitu životne sredine, Savjeta za zaštitu životne sredine lokalnog parlamenta, organizacija civilnog društva koje se bave zaštitom i unapređenjem životne sredine, medija, političkih partija,  postdiplomci Filozofskog fakulteta – odsjeka za geografiju, pa je posjećenost u velikoj mjeri bila bolja od sličnih dešavanja koje organizuju organi lokalne samouprave, što svakako govori o zainteresovanosti javnosti da se uključi u aktvnosti čiji je cilj zaštita i unapređenje životne sredine.

Detalj sa javne tribine

Obrađivači i stručni konsultantni su predstavili cilj i metodologiju dokumenta i dali osvrt na potrebu ovakvog načina međusektorske saradnje, uz obrazloženje da je dokument još uvijek podložan mjenjanju i otvoren za dopunu.

U živoj diskusiji koja je trajala gotovo 2 h, učesnici su dali svoj komentar stanja životne sredine, kao i konkretne predloge i sugestije koje će biti uvrštene u finalnu verziju.

Cilj izrade dokumenta jeste omogućavanje kvalitetne baze podataka za iniciranje budućih strateških i akcionih planova iz oblasti životne sredine i namjenjen je svim segmentima društva.

Akcenat je stavljen na SWOT analizu koja bi trebala da bude inspirativna za sve činioce iz oblasti životne sredine i posluži kao dobra osnova za dalju razradu i održivo planiranje.

Tim obrađivača čine: Aleksandar Perović, koordinator, Milica Vujačić, dipl. biolog, Milan Korać, prof. geografije i Boro Vuković, dipl. biolog.

Stručni konsultanti su doc.dr Miroslav Doderović, dr Snežana Grbović i dr Goran Barović.

Nakon finalizacije i štampanja dokument će biti podijeljen svim referentnim činiocima iz oblasti životne sredine, a biće u elektronskoj verziji dostupan i na internet prezentaciji Udruženja građana ,,OZON“ Nikšić.

PRES KLIPING:

DAN 10.12.2010

Vijesti 13.12.2010

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s