Zelena agenda – završno regionalno okupljanje

Delegacija Zelene Agende Crne Gore, u kojoj su bili nacionalna koordinatorka Anđelija Kovačević, predstavnica FORS Montenegro Maja Garović, koordinator svih Radnih grupa u Mojkovcu, Stevan Grdinić, predstavnici Ozona, Aleksandar Perović i Predrag Šćekić, te učesnici PV treninga Arijana Kumremović, Milena Bukelić i Ivan Grdinić, boravila je  u Makedoniji, od 21-24. oktobra 2010. godine, na završnom regionalnom okupljanju u okviru projekta Zelena Agenda, koji su u hotelu ,,Makpetrol“, u Strugi organizovali Miliekontakt International i KOCKA.

Delegacija Zelene Agende Crne Gore

Okupljanje je poslužilo da se sumiraju rezultati trogodišnjeg rada i projekti ciljevi, ali i za planiranje narednih projekata i mogućnosti za regionalnu saradnju.

Predstavnici/e Kocke, EDEN-a i Ozona predstavili su i planove za pokretanje regionalne mreze, u okviru projekta ,,Evropska partnerstva za lokalne Zelene Agende“, pa su učesnici imali priliku da učestvuju u njenom struktuiranju i planovima za aktivnosti koje bi trebalo uraditi da se ona zvanično formira.

Održani su i sastanci sa koordinatorom projekta Igorom Slavkoskim, projektnim timom Ozona i potpredsjednikom opštine Mojkovac, g-dinom Stevanom Grdinićem u cilju zajedničkog analiziranja potreba ove lokalne zajednice i planiranja pilot projekta koji će biti realizovan u Mojkovcu, a u okviru ,,Evropskih partnerstava za lokalne Zelene Agende“.

Organizatori okupljanja su priredili i završnu  svečanuvečeru i uručili simbolične poklone učesnicima projekta.

Predstavnici velikog broja organizacija civilnog društva koji su bili lokalni partneri imali su priliku da razmjene iskustva i planiraju zajedničke projekte.

Takođe, prve večeri bilo je organizovano i prikazivanje promotivnih filmova iz svih zemalja regiona koje su učestvovale u projektu, a film iz Crne Gore podijelio je prvo mjesto sa filmom iz Makedonije u jednoj od kategorija, zašto je PV timu uručena i simbolična nagradakao.

PV tim GA Montenegro- Ivan, Milena i Arijana

Kao jedno od relaksirajućih  dešavanja upriličena i promocija sireva i vina iz zemalja učesnica projekta. Delegacija iz Crne Gore je  promovisala vrhunska vina firme ,,Plantaže AD“iz Podgorice i sireve ,,Proplanak“ iz Nikšića, zahvaljujući podršci ovih firmi.

Delegacija Zelene Agende Crne Gore na štandu

Projekat Zelene Agenda Crne Gore se realizovao u Crnoj Gori u tri zajednice Mojkovcu, Nikšiću i Ulcinju, uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Holandije. Nosilac projekta je bila holandska organizacija civilnog društva Milieukontakt International, lokalni partneri FORS Montenegro, Agencija za lokalnu demokratiju i Zeleni Korak, a partner za medijsku podršku Ozon.

Projekat ,,Evropska partnerstva za lokalne Zelene Agende“ se realizuje, u okviru IPA 2008 programa, u Makedoniji, Albaniji i Crnoj Gori, uz finansijsku podršku Evropske Unije. Nosilac projekta je Milieukontakt International a nacionalni partneri KOCKA iz Skoplja, EDEN iz Tirane i OZON iz Nikšića

PRES KLIPING

DAN_01_11_2010

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s