Istraživanje o transparentnosti lokalnih samouprava Nikšića, Ulcinja i Mojkovca

Udruženje građana ,,OZON“ Nikšić u okviru projekta ,,Evropska partnerstva za Lokalne Zelene Agende“ vrši istraživanje o transparentnosti lokalnih samouprava u opštinama Nikšić, Mojkovac i Ulcinj, u kojima se sprovodi proces Zelena Agenda.

Istraživanje radi trenerski tim Ozona, a rezultati istraživanja će se uzeti u obzir prilikom odabira lokalne zajednice u kojoj će se realizovati joj jedan pilot projekat.

Upitnik sadrži 40 pitanja koje bi trebalo da prenesu realnu sluku koliko je javnost upoznata o radu lokalne samouprave u oblasti zaštite životne sredine, a namjenjen je zaposlenim u organima lokalne samouprave, predstavnicima organizacija civilnog društva, medija i građanima.

Rezultati istraživanja će se prezentovati javnosti i trebalo bi da budu na korist lokalnim zajednicama i lokalnim samoupravama.

Upitnik možete preuzeti ispod:

Upitnik EPZA

Projekat ,,Evropska Partnerstava za Lokalne Zelene Agende“ se realizuje u Makedoniji, Albaniji i Crnoj Gori, nosilac projekta je holandska nevladina organizacija Milieukontakt International iz Amsterdama, a partnerske organizacije su KOCKA iz Skoplja, EDEN iz Tirane i OZON iz Nikšića.

Istraživanja o transparentnosti lokalnih samouprava realizovana su u svim opštinama u kojima se u ove tri države realizovala Zelena Agenda.

Ovaj projekat je finansijski podržan u okviru IPA 2008 programa – Civil Society Facility (Program podrške civilnom društvu): Podrška partnerskim aktivnostima „Životna sredina, energetska efikasnost, zdravlje i bezbijednost na radu“

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s