Posjeta delegacije Zelene Agende Bosne i Hercegovine kolegama u Crnoj Gori

Udruženje građana ,,OZON“ Nikšić kao koordinator Savjeta Zelene agende Crne Gore, 18. i 19. juna, bilo je domaćin delegacije Zelene agende Bosne i Hercegovine, koju su činili predstavnici nevladinih organizacija ,,Sadnice Mira- Peace Trees“ iz Zavidovića i ,,Nove nade“ iz Višegrada.

Delegacija Zelene agende BiH u prostorijama NVO Ozon

U toku dvodnevnog rada u Nikšiću, domaćini su upoznati sa urađenim u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini, gdje se relizuje projekat  Zelena agenda, a upriličen je i Forum NVO, gdje je akcenat stavljen na prekograničnu saradnju i povezivanje turističkih organizacija i privrednih subjekata dviju zemalja.

Delegacija Zelene agende BiH prije Nikšića je posjetila opštinu Mojkovac gdje je upriličen sastanak sa vrhom lokalne samouprave. Takođe, posjećena su i mjesta gdje su realizovani pilot projekti.

Projekat Zelena agenda i u BiH i Crnoj Gori se realiziju u partnerstvu sa holanskom organizacijom civilnog društva Milieukontakt International iz Amsterdama i finansijsku podršku Ministarstva spoljnih poslova kraljevine Holandije.

Delegacija Zelene agende BiH uručila je dva umjetnička djela i promotivne materijale, poklone opštine Zavidovići, predsjedniku opštine Mojkovac, g-dinu Mitroviću i direktoru NVO ,,OZON“, Aleksandru Peroviću.

Sa zajedničkog ručka

Upriličen je i zajednički ručak, a članovima delegacije Zelena agende BiH, su dodjeljene počasne članske karte NVO Ozon i promotivni materijali projekta ,,Evropska partnerstva za lokalne Zelene agende“, koji se sprovodi u partnerstvu sa Kockom iz Skoplja, EDEN iz Tirane i Milieukontakt International, a koji je podržan od strane Evropske Unije kroz IPA 2008.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s