Treći partnerski sastanak

U okviru projekta ,,Evropsko partnerstvo za lokalne Zelene Agende“ u albanskom gradu Pogradecu, na obali Ohridskog jezera, od 11-14.juna, održan je treći regionalni sastanak partnera nevladinih organizacija Kocka iz Skoplja, EDEN iz Tirane, Ozon i holandskog Milieukontakt International iz Amsterdama.

Sastanak je imao cilj prezentaciju realizovanih aktivnosti u prva 3 mjeseca realizacije projekta, konsultacije oko prvih izvještaja, razmjenu iskustava i konačno planiranje za naredni period.

Obzirom da se u sve 3 zemlje aktivnosti realizuju istom dinamikom i da su partnerske organizacije veoma ozbiljno pristupile istraživanjima potreba zajednica, kako bi se na što održiviji način realizovali pilot projekti i uključili relevantni subjekti, te da je međusobna saradnja na zaista visokom nivou, zaključeno je da treba nastaviti na taj način.

U sklopu trećeg regionalnog sastanka partnera održan je i Trening za trenere (ToT) na temu medijacija. Treningu su prisustvovali i predstavnici nevladinih organizacija iz Srbije kao i treneri MKI iz zemalja regiona u kom se realizuje projekat Zelena Agenda.

Učesnici sastanka su obišli albansku obalu Ohridskog jezera. Delegaciju NVO Ozon činili su Anđelija Kovačević i Aleksandar Perović, koji su i projektni tim.

Ovaj projekat je finansijski podržan u okviru IPA 2008 programa – Civil Society Facility (Program podrške civilnom društvu): Podrška partnerskim aktivnostima „Životna sredina, energetska efikasnost, zdravlje i bezbijednost na radu“

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s