Obilježen Svjetski dan zaštite životne sredine

Predstavnici Udruženja građana ,,OZON“ Nikšić, Milica Vujačić, dipl.biolog i Milan Korać, prof.geografije održali su danas u O.Š. ,,Ratko Žarić“ predavanje ,,Zaštićene, rijetke i ugrožene biljne i životinjske vrste u Crnoj Gori“, simbolično obilježivši na taj način Svjetski dan zaštite životne sredine, koji se ove godine obilježavao pod motom ,,Brojne vrste.Jedna planeta.Jedna budućnost“. Učenici su imali prilike da vide herbar sa nekim od vrsta o kojima se govorilo.

Mali ekolozi koje kvalitetno edukuje nastavnica Tanja Korać, koja je bila polaznica I generacije programa Škola urbane ekologije, pokazali su izuzetno visok nivo znanja o biljnim i životinjskim vrstama, kao i želju za učenjem u praksi na terenu.

Ovo je nakon obilježavanja globalnog događaja ,,SAT ZA PLANETU“, druga aktivnost u toku školske 2009/10 godine koju NVO Ozon realizuje u OŠ ,,Ratko Žarić“ u saradnji sa Tanjom Korać i malim ekolozima.

 

 

Predavanje se realizovalo u okviru kampanje ,,JA VOLIM MOJ NIKŠIĆ-GRAD ZELENOG SRCA“ i prva je u nizu planiranih edukativnih aktivnosti namjenjenih najmlađim sugrađanima.

 

Planirano je da se i u sledećoj školskoj godini nastavi sa sličnim aktivnostima, kao i obilježavanjem važnih ekoloških datuma.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s