SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

04.06.2010. godine

R.b. 05-10

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

5.jun – Svjetski dan zaštite životne sredine

Udruženje građana ,,OZON“ Nikšić povodom 5.juna Svjetskog dana zaštite životne sredine, apeluje na Vladu Crne Gore da u svojim razvojnim projektima i planovima na suštinski način povede brigu i o zaštiti životne sredine, što je preduslov za očuvanje postojećeg biodiverziteta.

NVO ,,Ozon“ upozorava da se sa zaštićenim područjima mora upravljati na način koji propisuju domaći i međunarodni zakoni i da se mora povećati efikasnost implementacije usvojene legistlative iz oblasti zaštite životne sredine,  a naročito primjenjivanja kaznenih mjera.

Ukoliko se na adekvatan način ne budemo odnosili prema životnoj sredini rizikujemo da trajno ugozimo dva najvažnija resursa po kojima je Crna Gora prepoznatljiva, a to su njeni stanovnici i prirodna bogatstva.

Upravo zato apelujemo i na sve građane da promjene loše navike te da se prema svom okruženju počnu odnositi na odgovoran način i ličnim primjerom pošalju jasnu poruku nadležnim insitucijama da je konačno došlo vrijeme da se ustavno opredjeljene ekološke države počne ostvarivati i u praksi.

NVO ,,Ozon“ podsjeća da je održivi razvoj pravac koji smo odabrali kao dominantni pa stoga smo u obavezi da vodimo računa o interesima budućih generacija ali i da ne dopustimo da se nepovratno unište prirodna bogatstva, jer na to nemamo pravo.

Za Udruženje građana ,,OZON“ Nikšić

Aleksandar Perović, direktor

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s