Novi projekat Škola ekološkog aktivizma

Podgorica- Juče je u podgoričkom hotelu ,,Ambasador“ Ministarstvo uređenja prostora i zaštite životne sredine upriličilo potpisivanje poslovnog ugovora o saradnji sa 35 organizacija civilnog društva čiji su projekti podržani na ovogodišnjem Konkursu za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama.

Ministar uređenja prostora i zaštite životne sredine Branimir Gvozdenović je ukazao da su podržani projekti ispunili više traženih kriterijuma i najavio da će biti otvorene i neke nove mogućnosti saradnje nevladinih organizacija koje djeluju u oblasti zaštite i unapređenja životne sredine sa resornim Ministrarstvom.

Lilja Radunović, Eko centar Delfin, Ministar Branimir Gvozdenović, Aleksandar Perović, NVO OZON

Udruženje građana ,,OZON“ je konkurisalo sa predlogom projekta ,,Škola ekološkog aktivizma“, koji je podržan sa 5.000 evra. Projekat ,,Škola ekološkog aktivizma“ je namijenjen jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva i unapređenju saradnje sa medijima i nadležnim institucijama na državnom i lokalnom nivou i osim edukativnog ima i praktični momenat, u kome će učesnici imati mogućnosti da u primjene stečena znanja kroz kampanju koja će imati za cilj sprečavanje nepravilnog odlaganja otpada i efikasniju primjenu zakonske legistlative u ovoj oblasti.

Projekat će trajati 7 mjeseci, a u toku narednih 10-tak dana biće lansiran namjenski blog za potrebe Škole ekološkog aktivizma i predstavljen vizuelni identitet novog edukativnog programa NVO OZON.

Direktor NVO OZON, Aleksandar Perović u izjavi za medije pozvao je prisutne novinare da prate realizaciju projekata koji su dobili finansijsku podršku od Ministarstva uređenja prostora i zaštite životne sredine, kako bi se uticalo na veću transparentnost u radu kako resornog Ministarstva tako i NVO koje su dobile podršku i izrazio nadu da će realizacija podržanih projekata doprinijeti unapređenju ukupnog stanja životne sredine u Crnoj Gori.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s