V Nacionalni sastanak pokreta BELLS

Podgorica- Danas je u restoranu Ribnica, u organizaciji NVO Green home, iz Podgorice, održan peti nacionalni sastanak regionalnog ekološkog pokreta BELLS, na kome je govoreno o objavljivanju pretkvalifikacionog tendera za dodjelu koncesija na Morači i procesu javnih rasprava o Strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu DUP-a brana na rijeci Morači.

Učesnici su se složili da su ova pitanja veoma važna i da je neophodno pažljivo procijeniti sve segmente eventualne izrade hidroelektrana na Morači, naročito vodeći interesa o budućim generacijama i ekonomsoj isplatljivosti po građane Crne Gore cijelog projekta.

Prisutni su upoznati sa inicijativom Green Home-a i WWF-a, koja je usmjerena na poštovanje zakona, domaćih i međunarodnih.

Članovi BELLS-a istakli su spremnost da uzmu aktivno učešće u javnoj debati i da daju doprinos zaštiti interesa građana Crne Gore.

Sastanku je prisustvovao i Aleksandar Perović, direktor NVO ,,OZON“ koji je istakao da ovako ozbiljne stvari moraju biti prioritetne svim ekološkim aktivistima i najavio da će naše Udruženje dati doprinos kvalitetu javne rasprave.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s