Nacionalna platforma Zelena agenda

Nikšić- Juče je u Nikšiću formiran Savjet Zelene agende, kojeg će činiti predstavnici FORS Montenegro, Agencije za lokalnu demokratiju, Zelenog koraka i Ozona, koje su učestvovale u realizaciji projekta u 3 zajednice Mojkovcu, Ulcinju i Nikšiću.

Na sastanku, kojim su koordinali  trener Nenad i projekt menadžerka Anđelija, bilo je govora o načinu funkcionisanja Nacinalne platforme, njenom karakteru, obavezama NVO i planovima za budući period.

Dogovoreno je da se načini Plan rada za period od 1 godine, te da Nacionalnom platformom naizmjenično koordiniraju NVO  koje budu učestvovale u njoj. U prvom mandatu to će biti NVO Ozon. Takođe, dogovoreno je da jedna osoba bude zadužena za organizacione i komunikacione obaveze, kako bi se ovoj aktivnosti dala potrebna ozbiljnost i to je povjereno Dijani Mirković, iz ALD.

U drugom djelu sastanka se radilo na koncepciji priručnika koji bi trebao da olakša rad u zajednicama koje će u narednom periodu  realizovati Zelenu agendu.

Takođe, i u ovom segmentu projekta učestvovaće predstavnici iz sve 3 zajednice i trener Nenad.

Udruženje građana ,,OZON“ će nastaviti i sa medijskom promocijom projekta, održavanjem web sajta, a ono što je važno istaći je da će od učesnika projekta biti formiran tim trenera koji bi bio zadužen za obuku u zajednicama koje će realizovati Zelenu agendu.

Prezenaciju koju je predstavilo Udruženje građana ,,OZON“ možete pogledati na

http://www.slideshare.net/OZONNIKSIC/nacionalna-platforma-zelena-agenda

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s