Javna rasprava o načinu i uslovima držanja kućnih ljubimaca

Kuda sa napuštenim ljubimcima?

Nikšić- Sinoć je u Sali br.1 Skupštine opštine Nikšić, sa početkom od 18h, upriličena Javna rasprava povodom predloga ,,Odluke o  uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca i zbrinjavanju i zaštiti napuštenih i izgubljenih pasa i mačaka“.

Iako se Sekretarijat za komunalne poslove, saobraćaj i vode, potrudio da osim na zakonom propisan način, oglašavanjem na Lokalnom javnom servisu RTVNK i telefonskim pozivima obavijesti nevladine organizacije o javnoj raspravi, što je svakako za u pohvalu, a vijest je bila objavljena i na e-mreži nikšićkih NVO, osim predstavnika Društva mladih ekologa Nikšić i Udruženja građana ,,OZON“ Nikšić, nije bilo zainteresovanih.

Po starom običaju izostalo je interesovanje građana, ljubitelja životinja, medija, zaposlenih u lokalnoj upravi, nevladinih organizacija…

Takođe, izostalo je i prisustvo brojnih ljubitelja životinja, pa je raspravi, iz ovog segmenta društva, prisustvovao samo g-din Boško Pejaković, poznati odgajivač rotvajlera i uopšte veliki ljubitelj životinja.

Kao ozbiljne organizacije civilnog društva OZON i DMEN su nakon pažljivog analiziranja nacrta dokumenta i upoređivanja sa domaćom, i zakonskom legistlativom EU, te međusobnih kontakata, pripremili predloge dopune odluke i predali g-dinu Mijanoviću, koji je bio prisutan ispred predlagača.

Ukazano je i na neophodnost rešavanja problema životinjskog otpada, na način koji bi bio u skladu sa standardima EU, što je jedan od ekoloških momenata u ovoj oblasti.

Učesnici su dali izjave za Lokalni javni servis RTVNK i podsjetili da je rok za javnu raspravu do 12.02.2010. godine, kako bi se eventualno još građana uključilo u nju.


Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s