Održana radionica za Prijatelje planete

Prijatelji planete

Nikšić– Danas su predstavnici Radne grupe Prirodna bogatstva i resursi, u kojoj učestvuje i predstavnik NVO Ozon Aleksandar Perović, održali radionicu za eko sekciju ,,Prijatelji planete“, O.Š. ,,Olga Golović“ koja je bila i završna aktivnost projekta ,,Akcija čišćenja dijela korita i obale rijeke Bistrice“ podržanog od Fonda za aktivno građanstvo (fAKT) iz Podgorice, Ministarstva spoljnih poslova Holandije, opštine Nikšić i JP ,,Vodovod i kanalizacija“ .

NVO Ozon je bila administrator sredstava i učesvovala je u svim segmentima projekta, obezbjedivši tehničku i stručnu podršku.

Radionica je održana na snijegu, a dogovorene su i aktivnosti za aktuelno polugodište, koje imaju veze sa nastavkom kampanje o važnosti očuvanih voda, započetih u projektu ,,Akcija čišćenja dijela korita i obale rijeke Bistrice“.

U projektu su učestvovali NVO Ozon i Služba menadžera opštine Nikšić, Agencija za lokalnu demokratiju i Alfa centar.

Projekat je sprovođen i kao dio Zelene agende  i implementacije Lokalnog ekološkog akcionog plana opštine Nikšić, a odabran je od partnera holandske NVO Milieukontakt International,  kao primjer za dobru saradnju lokalne zajednice.

Planirano je obilježavanje tri važna eko datuma 22. marta, Dana voda, 22.aprila, Dana planete Zemlje i 22. maja, Dana biodiverziteta, kroz aktivnosti u okviru Konkursa ,,Sačuvajmo našu planetu“, koji će biti organizovan u sklopu implementacije LEAP-a, drugi godinu za redom.

Takođe, planiran je i obilazak zaštićenog spomenika prirode ,,Arboretum“ na Grahovu.

NVO ,,Ozon“ je eko sekciji ,,Prijatelji planete“ uručila i kalendare za 2010. godinu i edukativni poster o zaštiti ozonskog omotača i sprečavanja klimatskih promjena, koje su uradili Agencija za zaštitu životne sredine i Kancelarija za ozon.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s