Održana radionica za medije NATURA 2000

Nikšić – Danas je u organizaciji mreže ekoloških nevladinih organizacija NATURA 2000 Info centar, u prostorijama NVO Ozon, koja je uz NVO Green home bila i domaćin, održana radionica za lokalne predstavnike medija na temu ,,Evropska mreža zaštićenih područja-Obaveze Crne Gore u pripremi i implementaciji mreže NATURA 2000”.

Biljana Brašnjo, DAN i Sonja Vujadinović, RTVNK

Na radionici su prisustvovali i predstavnici nikšićkih NVO Društvo mladih ekologa i Priroda koje su takođe dio mreže NATURA 2000 Info centar, kao i predstavnici Službe za zaštitu životne sredine.

U prvom djelu radionice Nataša Kovačević, kordinatora mreže N2IC je održala prezentaciju koja je ujedno bila i intervju za emisiju ,,(Ne) kultura življenja“ RTVNK, što je bilo veoma interesantno, a nakon toga je bilo riječi o iskustvima drugih zemalja kada je u pitanju NATURA 2000, ulozi NVO sektora, mogućnostima unapređenja saradnje novinara i ekologa.

U drugom djelu radionice, Aleksandar Perović je održao prezentaciju ,,Iskustva NVO Ozon u implementaciji Lokalnog ekološkog akcionog plana“ u kojoj je upoznao kolege sa onim što je radila NVO Ozon i on lično, poteškoćama u saradnji sa lokalnom samoupravom, nedostacima LEAP-a, kao i o planovima za budući period i mogućnostima unapređenja uloge NVO.

Nataša Kovačević, koordinatorka N2IC u razgovoru za RTVNK

Takođe, bilo je govora o aktuelnim dešavanjima vezanim za Željezaru, poplavljenim područjima, jačanju kapaciteta ekoloških NVO, njihovim potrebama i mogućnostima zajedničkih projekata.

Zaključeno je da se u budućem periodu i dalje radi na jačanju kapaciteta i saradnji, kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou.

Više informacija o mreži NATURA 2000 kao i o radu NATURA 2000 Info centra možete naći na http://natura2000infocentar.wordpress.com/

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s