Organizovan EKO kafe

Nikšić- U petak, 15. januara, 2010. godine, NVO ,,OZON“ je u svojim prostorijama organizovala ,,Eko kafe“  na kom su se okupili predstavnici lokalnih institucija koje rade u oblasti zaštite životne sredine i prijatelji Udruženja.

U neformalnom razgovoru, vođenom u prijatnoj atmosferi pod svijećama, predstavnici nikšićkih NVO Društvo mladih ekologa, Agencije za lokalnu demokratiju, Alfa Centra i Ozona, Službe za zaštitu životne sredine, Filozofskog fakulteta i Radio televizije Nikšić razmjenjivali su iskustva i razmatrali mogućnosti za zajedničke aktivnosti.  Ovo je, nakon formiranja elektronske mreže, još jedna inicijativa NVO Ozon, u novoj 2010. godini, usmjerena na unapređenje saradnje na lokalnom nivou.

Dogovoreno je i da se pozivi za uvid u dokumentaciju oko procjene uticaja na životnu sredinu šalju na mrežu NVO, pa je Služba za zaštitu životne sredine prvi ogran lokalne samouprave koji je potvrdio zainteresovanost za unapređenje komunikacije sa lokalnim NVO. Veoma je bitno istaći da se u procjenu uticaja mogu uključiti i svi zainteresovani građani.

Ideja za organizovanjem ,,EKO kafe-a“ rodila se u razgovoru sa kolegama iz holandske NVO Milieukontakt International, čija je predstavnica bila prisutna, kao jedan od načina na koji se mogu okupiti svi oni koji su zainteresovani da rade u oblasti zaštite i unapređenja životne sredine i razmjenjivati ideje, komentarisati aktuelna dešavanja, što su veoma bitni momenti za uspješnu saradnju i što se potvrdilo kao efikasno.

NVO Ozon će i u budućem periodu organizovati slična okupljanja i uključivati u njih različite ciljne grupe, prenoseći tako iskustva nevladinih organizacija iz Evropske Unije.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s