Osnovana elektronska mreža nevladinih organizacija Nikšića

Udruženje građana ,,OZON“ Nikšić u cilju unapređenja komunikacije nevladinih organizacija Nikšića sa organima lokalne samouprave, političkim partijama i medijima pokrenulo  je elektronsku mrežu, koja bi trebala da doprinese i uspješnijem promovisanju aktivnosti nevladinih  organizacija.

Pošto je u dosadašnoj praksi informisanje nevladinih organizacija od strane organa lokalne samouprave i lokalnog parlamenta išlo preko koordinatora , što se pokazalo kao nedovoljno efikasan model, naročito jer je odgovornost prebacivana na pojedince i organizacije iz nevladinog sektora, koji su u najvećem broju profesionalno vezani za druge poslove ili nemaju adekvatne tehničke uslove (prostor, opremu), Udruženje građana ,,OZON“ je uvjereno da će ovaj način komunikacije, sem uštede na štampanim materijalima, pokazati  stvarnu želju lokalne samouprave za uključivanje predstavnika civilnog društva u aktivnosti od opšteg društvenog interesa i informisanje o svom radu.

Takođe, vjerujemo da će na ovaj način cjelokupna javnost biti bolje obavještena i o aktivnostima nevladinog sektora, što je naročito važno u djelu raspodjele sredstava koje su budžetom namjenjena za projekte lokalnih nevladinih organizacija, kao i izboru predstavnika nevladinih organizacija u tijela koje formiraju organi lokalne samouprave.

Iz dosadašnjeg iskustva znamo da je ovaj način komunikacije veoma efikasan i u djelu saradnje sa predstavnicima medijima, naročito jer obezbjeđuje brži protok informacija, što je veoma bitan momenat u radu organizacija civilnog društva.

NVO Ozon će kontaktirati ciljne grupe kako bi se dobio pristanak za uključivanje u mrežu  a svi zainteresovani mogu da posalju praznu poruku na e-mail: nvo.ozon@gmail.com i biće uvršteni u grupu.

Mreža nvo-niksic@googlegroups.com je otvorena i za  građane koji žele da se informišu o aktivnostma nevladinih organizacija I eventualno uzmu učešća u njihovom radu.

Ova aktivnost je doprinos NVO Ozon unapređenju komunikacije na lokalnom  nivou, što će u budućem periodu biti jedna od oblasti djelovanja udruženja.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s