Potpisan Sporazum o saradnji između Ministarstva uređenja prostora i zaštite životne sredine i zelenih NVO

Podgorica- U srijedu, 23. decembra, u zgradi Vlade, Ministar uređenja prostora i zaštite životne sredine Branimir Gvozdenović, potpisao je memorandum o saradnji sa jednim brojem nevladinih organizacija koje djeluju u ovim oblastima, među kojijma je bilo i Udruženje građana ,,OZON“ Nikšić.

Nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji, predstavnici zelenih NVO su predložili 4 svoja člana za Radni tim koji će u sledećih 6 mjeseci biti zadužen da radi na zajedničkim aktivnostima. Između ostalog,  planirano je i da se organizuje donatorska konferencija za NVO, kao i da se pripremi zajednički nastup na XVI Sajmu ekologije u Budvi.

Udruženje građana ,,OZON“ Nikšić je ranije poslalo predloge za dopunu memoranduma o saradnji koje će u budućem periodu pokušati da procesuira, kako bi se potpisnici sporazuma izjasnili o tome. Predlozi se odnose na zajedničko procesuiranje prekršioca zakona iz oblasti životne sredine, koordinisanje radnim timom, kriterijumima koje NVO treba da ispune da bi predlagale kandidate, kao i o uslovima za njihovo kandidovanje, odnose sa medijima i budžete za funkcionisanje Radnog tima.

Jedan od kandidovanih predstavnika NVO je i Aleksandar Perović, direktor Udruženja građana ,,OZON“ Nikšić.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s