Gostovanje na Radiju Crne Gore

Podgorica- Direktor Udruženja građana ,,OZON“ Nikšić Aleksandar Perović, bio je gost novinara Radija Crne Gore Žarka Božovića u emisiji o posledicama klimatskih promjena na globalnom i lokalnom nivou.

U toku emisije bilo je riječi i o aktuelnom samitu u Kopenhagenu, na kome se očekuje da svjetski lideri pošalju cjelokupnom čovječanstvu pozitivan signal, kada je riječ o smanjenju emisije CO2 i upotrebe fosilnih goriva.

Perović je dao osvrt na porast temperature u Crnoj Gori i upozorio na posledice po život ljudi i biljni i životinjski svijet u kontinentalnom dijelu naše države.

Takođe, direktor Ozona istakao je da je optimista i da očekuje da će pobijediti razum i da će interes budućih generacija biti zaštićen, te da će razvijene zemlje naći način da se dogovore sa zemljama u razvoju.

,,Interes svih bi trebalo da bude sprečavanje klimatskih promjena, bez obzira što neki naučnici tvrde da antropogeni faktor značajno ne učestvuje u izazivanju“ -rekao je Perović, i zaključio: ,,Sve što treba je dati planeti Zemlji šansu a ne nastaviti sa ugrožavanjem života na njoj“.

Sa akcije u Podgorici

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s