Predavanjem prof.dr Lješevića završen program Škola urbane ekologije

Sinoć je, u periodu od 18h do 19h 45min, u konferencijskoj Sali hotela Onogošt, održano poslednje predavanje ,,,Urbana ekologija – Životna sredina gradova“, prvog programa Škole urbane ekologije, kojeg je Udruženje građana ,,OZON“ Nikšić  realizovalo u saradnji sa Službom menadžera opštine Nikšić, kao dio Lokalnog ekološkog akcionog plana opštine (LEAP) Nikšić.

Prof.dr Lješević, doc. dr Doderović i Aleksandar Perović

Predavač je bio prof.dr Milutin Lješević, sa Univerziteta u Beogradu, koji je i ekspert Ujedinjenih Nacija za oblast zaštite životne sredine, predavač na više evropskih univeziteta, kao i na Filozofskom fakultetu u Nikšiću.

Prof. Dr Lješević je autor velikog broja knjiga iz oblasti zaštite životne sredine i sigurno jedno od najeminentnijih imena i kada je u pitanju urbana ekologija.

Gost na predavanju je bio doc.dr Miroslav Doderović, koji će i u narednom periodu biti uključen u program Škola urbane ekologije.

Sa predavanja prof.dr Lješevića

Polaznici su mogli čuti i uticaju životne sredine na grad, uticaju grada na životnu sredinu, kao i o tehnikama koje se najčešće koriste kod analize stanja i razvoja.

Uoči predavanja ekipa RTVNK, na čelu sa Sonjom Vujadinović, koja je bila jedan od predavača, uradila je intervju sa polaznicima, profesorima Lješevićem i Doderovićem, kao i sa Milanom Koraćem, koordinatorom projekta i Aleksandrom Perovićem, koji je autor projekta i rukovodilac prvog programa Škola urbane ekologije.

OZON tim uspješno završio još jedan projekat

Polaznicima je juče poslat i završni test, na koji se treba odgovoriti do petka, 11. decembra, nakon čega će biti organizovano i uručivanje diploma.

Advertisements

One thought on “Predavanjem prof.dr Lješevića završen program Škola urbane ekologije

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s