TRENUTAK JE ZA EKOLOŠKU PORUKU

Kopenhagen predstavlja poslednji trenutak za ekološki dogovor, konferenciju koja ce se održati od 07. do 18. decembra u Kopenhagenu, Danska, na kojoj će biti usvojen novi sporazum o smanjenju globalnog zagađjenja, koji će zamjeniti Protokol iz Kjotoa, koji ističe 2012. Lideri svjetskih sila na ovoj konferenciji treba da razriješe postojeća neslaganja oko ključnih pitanja, kao sto su smanjenja štetnih gasova koja bogate zemlje moraju da ostvare, ali i finansijska pomoć zemljama u razvoju da se lakše izbore sa posledicama klimatskih promjena.

U poslednjih  sto godina uslijed klimatskih promjena, doslo je do najveceg zagrijavanja zemljine površine. Tako je između 1906. i 2006. godine, prosječna temperatura porasla za 0,6-0,9°C, a brzina porasta temperature se gotovo udvostručila u posljednjih 50 godina. Globalno zagrijavanje dovodi do otapanja leda,  čime je nivo mora porastao samo tokom 20 vijeka za 17 centimetara dok se površina lednika smanjila za 2,7% godišnje, od 1978. godine.

Članovi ekološkog  pokreta „Bells“ ce u ponedeljak 07.12.2009. od 12h do 13h, na uglu Hercegovačke i Ulice Slobode, organizovati akciju distribuiranja lifleta i brošura o klimatskim promjenama građanima. Ova akcija ima za cilj da se uputi poruka domaćoj javnosti da je potrebno sto veće učešće svakog pojedinca u borbi protiv klimatskih promjena, ali i države koja ce postovati postrebu za smanjenjem emisije CO2 i korišćenjem fosilnih goriva.

Aktivnost se sprovodi u okviru BELLS regionalnog ekološkog pokreta. Bells predstavlja regionalnu koaliciju civilnog sektora koji ima za cilj da ukaze donosiocima odluka da bolji kvalitet života građana regiona zavisi od bržeg donošenja i primjene zakona iz oblasti zaštite životne sredine u skladu sa standardima Evropske unije.

Ovom prilikom Vas pozivamo da prisustvujete navedenom događaju.

Sa poštovanjem,

Jovana Ostojić

Projekt koordinator
NGO Green Home
Phone/fax: +382 67 874 493

E-mail: jovana.green@t-com.me

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s