mr Nikola Perović nominovan za nagradu ISKRA

Udruženje građana ,,OZON“ Nikšić  nominovalo je mr Nikolu Perovića, direktora uvoza i izvoza AD Plantaža i rukovodioca humanitarne sekcije ,,Zeleno srce“, za nagradu za filantropiju ,,Iskra“, u kategoriji ,,Individualni doprinos“.

Nagradu za dobročinstvo ,,Iskra“ uspostavio je Fond za aktivno građanstvo (fAKT) iz Podgorice, u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore i Kancelarijom za održivi razvoj Vlade Crne Gore, a uz podršku Fonda braće Rokfeler, Foundation Open Society Institute – Predstavništvo Crna Gora, C. S. Mott fondacije i Centra za iseljenike Crne Gore.

mr Nikola Perović je jedan od osnivača NVO ,,Ozon“, a njegova posvećenost humanitarnom radu bila je preporuka za nominaciju. U toku tekuće godine Nikola je ličnim sredstvima pomagao  djevojčici iz porodice raseljenih lica sa Kosova,  dječacima sa zdravstvenim problemima, kojima se gradi kuća, donirao računar sa pratećom opremom Službi za zaštitu životne sredine opštine Nikšić i bio aktivan učesnik svih aktivnosti NVO ,,Ozon“.

mr Nikola Perović na prvom ,,Danu otvorenih vrata" koji je organizovao NVO ,,Ozon"

Naša želja je da humanitarnim aktivnostima pošaljemo signal javnosti da je dobročinstvo nešto što svakoj osobi i organizaciji može donijeti pozitivne stvari, a nadamo se da će rad sekcije ,,Zeleno srce“ učiniti da Udruženje građana ,,Ozon“ Nikšić dobije na prepoznatljivosti, što će povećati interesovanje za naše aktivnosti i tako se stvoriti pretpostavka za omasovljavanje naše organizacije i akcija koje sprovodimo.

Motiv više za nominovanje je i to što NVO ,,Ozon“ veoma cijeni aktivnosti koje na polju filantropije realizuje Fond za aktivno građanstvo (fAKT), uz čiju podršku je relizovan projekat ,,Čišćenje dijela korita i obale rijeke Bistrice“, u kom su još učesvovali Radna grupa prirodna bogatstva i resursi i Služba menadžera opštine Nikšić, a gdje je naša organizacija bila i administrator dobijenih sredstava.

Advertisements

2 thoughts on “mr Nikola Perović nominovan za nagradu ISKRA

 1. Poštovane kolege, smatramo da je g-din Mr Nikola Perović odličan primjer, kako se stručnim i materijalnim resursima može pomoći zajednici.

  Njegovo djelovanje na polju ekologije i materijalne podrške članovima zajednice, kojima je to najpotrebnije,konkretan je primjer i vodilja ostalim pojedincima i organizacijama, kako svojim radom i nesebičnošću mogu biti od koristi nečem što nije dio isključivo njihovih ličnih ciljeva i ambicija!

  Akcija Zeleno Srce je jedan veoma uspješan doprinos razvoju filantropije u Cg i ovim putem želimo da pružimo punu podršku kandidaturi koju predlaže Vaša organizacija!

  Nadamo se da će ovakvih primjera i akcija, biti sve više u narednom periodu! Smatramo da dobročinstvo u Crnoj Gori ima dobre izlgede za dalji razvoj!

  S poštovanjem,
  Mr Veselin Gardašević
  NVO REGINALNI RAZVOJNI CENTAR

  • Dragi kolega Vesko,
   veliko hvala za podršku i u ime Nikole i u ime NVO ,,Ozon“.

   Podrška Regionalnog razvojnog centra i svih kolega koje prate naše aktivnosti, nagrada je sama po sebi, zaista tako mislimo.

   Srdačan pozdrav,
   OZON tim

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s