Akcija prikupljanja e-otpada ,,Pretvori staro u novo“

Nikšić- Udruženje građana ,,Ozon“ Nikšić u cilju skretanja pažnje javnosti na važnost adekvatnog rešavanja problema elektronskog otpada, koji obično završava na divljim deponijama, a nerijetko i u jezerima i rijekama, u narednom periodu realizovaće akciju prikupljanja e-otpada  pod nazivom ,,Pretvori staro u novo“.

NVO ,,Ozon“ planira da u saradnji sa eko sekcijama nikšićkih osnovnih škola, prikupi jedan dio e-otpada koji će se proslijediti privrednim subjektima koji ga mogu ponovo upotrijebiti. Svim pojedincima koji donesu određenu vrstu e-otpada, pošto će se ovaj put  primati samo pojedine kategorije, biće podijeljeni kuponi, a nakon završetka akcije biće organizovano nagradno izvlačenje za učesnike. Nagrade će biti novi djelovi, a cilj je da akcenat bude na procesu reciklaže i edukaciji o mogućnostima pravilnog tretiranja ove vrste otpada. Nagrade simbolične vrijednosti biće motiv više za učešće u ovoj akciji.

Želja NVO ,,Ozon“ je da se elektronski otpad počne što prije tretirati kao izuzetno komleksan problem, pogotovo zbog toga što na teritoriji Crne Gore on postaje sve više prisutan na mjestima koja treba čuvati, kao što su korita rijeka, što će usloviti i donošenje adekvatnog akcionog plana za njegovo uklanjanje.

Upozoravamo da velika količina elektronskog otpada dolazi i putem donacija, što je jedan od načina na koji bogatije zemlje prebacaju ovaj problem sa svoje na teritorije slabije razvijenih zemalja.

O načinu i vremenskom periodu realizacije akcije javnost će biti obavještena u narednih nekoliko dana.

Važno je istaći da NVO ,,Ozon“ i ovu akciju realizuje potpuno samostalno, bez podrške donatora, i tako nastavlja sa samoinicijativnim aktivnostima koje imaju za cilj  animiranje građana da mogu i bez finansijskih sredstava aktivno doprinijeti unapređenju ukupnog stanja životne sredine i tako pokazati da vode brigu o generacijama koje dolaze iza nas.

OZON PR tim

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s