Regionalna konferencija o energiji

Podgorica- Drugog radnog dana regionalne konferencije ,,Energija, energetska efikasnost i životna sredina“, održane su 2 panel diskusije ,,Životna sredina i energija“ i ,,Praksa i standardi EU“, u kojima je bilo riječi i o iskustvima iz zemalja iz regiona u vezi funkcionisanja hidroelektrana. Takođe, u konstruktivnim diskusijama razmjenjena su iskustva u vezi učešća javnosti u izradi energetskih i ostalih strategija koje se tiču oblasti zaštite životne sredine i zaključeno da je slična situacija u cijelom regionu.

Drugi dan konferencije

Drugi dan konferencije

U drugom djelu radnog dana, održana je radionica za NVO iz regiona na kojoj je oformljena neformalna regionalna mreža koja će djelovati na polju energije i energetske efikasnosti, a koju će činiti nevladine organizacije iz cijelog regiona.

Na radionici se govorilo i o predstojećem samitu u Kopenhagenu i načinu na koji bi članice mreže mogle biti predstavljene. Takođe, data je i podrška kolegama iz NVO Zelena akcija iz Zagreba, koja se suočava sa tužbom države Hrvatske zbog performansa na kojem su pokušali skrenuti pažnju javnosti na problem odlaganja opasnog otpada.

Regionalna konferecija o energiji

Regionalna konferecija o energiji

Od nevladinih organizacija iz Crne Gore sem organizatora konferencije NVO ,,Green Home“ učestovalo je  Udruženje građana ,,Ozon“ Nikšić.

Green home je ovu konferenciju organizovao uz podršku Fondacije Institut za otvoreno društvo (FOSI).

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s