Obiležen 20. septembar – Dan ekološke države Crne Gore

Udruženje građana ,,OZON“ Nikšić je obilježilo Dan ekološke države Crne Gore realizacijom niza aktivnosti u Podgorici, Pljevljima i Nikšiću.

U nedjelju 19. septembra učestvovali smo u akciji čišćenja zaštićenog prirodnog predjela Trebjesa, koju je organizovalo Društvo mladih ekologa i tom prilikom učesnicima podijeli ekološke cegere sa porukom ,,Sačuvajmo Crnu Goru“.

U Podgorici u  saradnji sa Ministarstvom uređenja prostora i zaštite životne sredine i Agencijom za zaštitu životne sredine postavljena su dva info punkta u ul. Hercegovačkoj i na Rimskom trgu, gdje su anketirani građani i dijeljeni promotivni materijali. Svi anketirani građani su dobili i eko ceger.

Suzana i Milan u Hercegovačkoj

Dejo sa građanima na Rimskom trgu

Predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine i Ozona posjetili su i prvi ekološki vrtić ,,Sunce“ u Podgorici i nastavnom kadru uručili bojanke za mališane.

Nastavni tim eko vrtića SUNCE

Takođe, bojanke će biti podijeljene i u Nikšiću i Mojkovcu u osnovnim školama koje imaju eko sekcije.

U knjižari Karver organizovana je projekcija promo filmova iz lokalnih zajednica Mojkovac, Ulcinj i Nikšić, koji su urađeni u okviru projekta Zelena Agenda Crne Gore.

U Pljevljima u saradnji sa NVO Opstanak, takođe su anketirani građani i dijeljeni ekološki cegeri.

Detalj iz Pljevalja

Ovim aktivnostima započela je kampanja ,,Da živim u smeću, NEĆU!“ koja se realizuje u okviru projekta Škola ekološkog aktivizma, koji je finansijski podržalo Ministarstvo uređenja prostora i zaštite životne sredine.

Postavi komentar